Eksplozija bombe na severu Kosova pred obiskom Vučića

Pred današnjim obiskom srbskega premierja Aleksandra Vučića na severu Kosova je danes pred športno dvorano v Zubin Potoku odjeknila eksplozija, slišati pa je bilo tudi streljanje. To dvorano naj bi popoldne obiskal tudi Vučić in tam nagovoril lokalne prebivalce. Kot je dejal zjutraj v Leposaviću, ga ta incident ne bo prestrašil.

Na incident se je zjutraj v Leposaviću, eni izmed občin na 
severu Kosova, kjer živi večinsko srbsko prebivalstvo, odzval 
tudi Vučić. Dejal je, da ga to ne bo prestrašilo. "Močne Srbije 
ne more nič preplašiti," je poudaril. Foto: Wikipedia
Na incident se je zjutraj v Leposaviću, eni izmed občin na severu Kosova, kjer živi večinsko srbsko prebivalstvo, odzval tudi Vučić. Dejal je, da ga to ne bo prestrašilo. "Močne Srbije ne more nič preplašiti," je poudaril. Foto: Wikipedia

KOSOVSKA MITROVICA > Do incidenta je prišlo okoli 3. ure ponoči, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. V dvorani je bilo okoli deset ljudi, ki so še postavljali govorniški oder. V eksploziji ni bil nihče ranjen, je pa bil poškodovan avtomobil, ki je bil parkiran pred dvorano, popokalo pa je tudi več stekel na dvorani. Po eksploziji je bilo slišati tudi strele iz avtomatskega orožja.

Kosovska policija je na območju že okrepila varnostne ukrepe in dvignila stopnjo pripravljenosti na najvišji nivo.

Na incident se je zjutraj v Leposaviću, eni izmed občin na severu Kosova, kjer živi večinsko srbsko prebivalstvo, odzval tudi Vučić. Dejal je, da ga to ne bo prestrašilo. "Močne Srbije ne more nič preplašiti," je poudaril in ponovil zagotovila tamkajšnjim Srbom, da Srbija na njih ne bo pozabila. "Srbi s Kosova so del naše države," je zatrdil.

STA


Najbolj brano