Eden od napadalcev na bruseljskem letališču tam delal pet let

Eden od islamskih skrajnežev, ki sta se prejšnji mesec razstrelila na bruseljskem letališču in ubila več ljudi, je na letališču delal pet let, do leta 2012, je v sredo poročala belgijska televizija VTM. Že pred tem je postalo znano, da je ta napadalec pred leti delal kot čistilec v Evropskem parlamentu.

Eden od islamskih skrajnežev, ki sta se prejšnji mesec 
razstrelila na bruseljskem letališču in ubila več ljudi, je na 
letališču delal pet let.
Eden od islamskih skrajnežev, ki sta se prejšnji mesec razstrelila na bruseljskem letališču in ubila več ljudi, je na letališču delal pet let. 

BRUSELJ > Najim Laachraoui je bil eden od dveh samomorilskih napadalcev, ki sta se razstrelila na bruseljskem letališču Zaventem 22. marca. Skrajneži so isti dan napadli še postajo bruseljske podzemne železnice. V napadih je skupno umrlo 32 ljudi.

Laachraoui je na bruseljskem letališču delal pet let, in sicer do leta 2012, najela pa ga je kadrovska agencija, je poročal VTM, ki ob tem ni navedel, kakšno delo je Laachraoui na letališču opravljal. Televizija je še navedla, da so uslužbenci na letališču ponavadi podvrženi varnostnemu preverjanju, preden dobijo širši dostop, povzema francoska tiskovna agencija AFP. Belgijske oblasti tega uradno še niso potrdile.

V začetku aprila je Evropski parlament razkril, da je eden od bruseljskih napadalcev pred leti dvakrat krajši čas delal kot čistilec na sedežu parlamenta v Bruslju. Kot študent je leta 2009 in 2010 poleti po mesec dni delal za čistilno podjetje, ki ga je najel Evropski parlament. Predstavniki parlamenta identitete tega moškega niso razkrili, a mediji so poročali, da je šlo ravno za Laachraouija, ki je bil svoj čas študent elektrotehnike. Osumljen je tudi, da je izdelal eksplozivne naprave za pariške teroristične napade novembra lani, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi.

STA


Najbolj brano