Eagles of Death Metal znova v Bataclanu

Ameriška rock skupina Eagles of Death Metal, ki je nastopala v pariškem Bataclanu, ko so teroristi v 13. novembra tam pobili 89 ljudi, se je danes vrnila v to koncertno dvorano. Člani zasedbe so na prizorišču pokola položili venec rož in več minut brali sporočila, ki so jih pred dvorano pustili žalujoči.

Eagles of Death Metal Foto: Bojan Okorn
Eagles of Death Metal Foto: Bojan Okorn

PARIZ > Zasedba Eagles of Death Metal je prvič po napadih, ki so terjali 130 življenj, v Parizu nastopila v ponedeljek zvečer, ko se je pridružila enemu od koncertov irske rock skupine U2 v areni AccorHotels. Na koncu nastopa Ircev so skupaj zaigrali in zapeli ganljivo izvedbo pesmi People Have The Power ameriške pevke Patti Smith. Nato je ameriška zasedba zaigrala svoj hit I Love You All The Time.

"Pariz, ljubimo vas vse in nikoli ne bomo obupali nad rock 'n' rollom!" je med nastopom zavpil vokalist Eagles of Death Metal Jesse Hughes, ko se je 16.000 članov občinstva dvignilo na noge.

Člani Eagles of Death Metal so sicer v prvem intervjuju po napadih napovedali, da bodo nadaljevali s svojo evropsko turnejo in da bodo prva skupina, ki bo nastopila v Bataclanu, ko bodo to koncertno dvorano znova odprli. Evropsko turnejo naj bi po napovedih nadaljevali februarja prihodnje leto.

STA


Najbolj brano