EU zaradi uvoznih carin v nov trgovinski spor z Rusijo

EU je danes poti Rusiji sprožila nov postopek pred Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO). Za ta korak se je odločila zaradi ruskih uvoznih carin na določene evropske proizvode in kmetijske dobrine. Bruselj trdi, da so dajatve, ki jih nalaga Rusija, nad zgornjo mejo, na katero je Rusija s podpisom pristala v okviru WTO.

EU je  poti Rusiji sprožila nov postopek pred Svetovno trgovinsko organizacijo zaradi ruskih uvoznih carin na določene evropske proizvode in kmetijske dobrine  Foto: STA
EU je poti Rusiji sprožila nov postopek pred Svetovno trgovinsko organizacijo zaradi ruskih uvoznih carin na določene evropske proizvode in kmetijske dobrine  Foto: STA

ŽENEVA > EU so zmotile ruske uvozne carine na papir, karton, hladilnike in palmovo olje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik Evropske komisije za zadeve s področja trgovine Wojtek Talko je pojasnil, da se je EU o teh dobrinah z Rusijo pogovarjala več mesecev, a brez napredka. Na WTO naj bi zdaj stekla uradna posvetovanja.

Talko je zatrdil, da ta korak EU ni pritožba zaradi avgustovske odločitve Rusije za popoln embargo na uvoz večine hrane iz EU, ZDA, Avstralije, Kanade in Norveške.

Novi spor pred WTO je že peti med Brusljem in Moskvo.

STA


Najbolj brano