EU za podaljšanje sankcij proti Rusiji zaradi konflikta v Ukrajini

EU se je odločila podaljšati sankcije proti Rusiji za šest mesecev, ki jih je uvedla zaradi konflikta v Ukrajini. Nanašajo se na okoli 150 posameznikov ter več podjetij in organizacij. Sankcije morajo formalno potrditi še države članice najkasneje do 15. septembra, ko se izteče veljavnost dosedanjih sankcij, so danes potrdili pri Svetu EU.

 EU se je odločila podaljšati sankcije proti Rusiji za šest 
mesecev, ki jih je uvedla zaradi konflikta v Ukrajini.  Foto: STA
EU se je odločila podaljšati sankcije proti Rusiji za šest mesecev, ki jih je uvedla zaradi konflikta v Ukrajini.  Foto: STA

BRUSELJ > Dogovor o podaljšanju sankcij do 15. marca prihodnje leto so v sredo dosegli veleposlaniki držav članic EU, je povedal predstavnik pri Svetu EU v Bruslju. Nanašajo se na 146 oseb ter 137 ustanov, podjetij in organizacij, za katere velja prepoved potovanja ali zamrznitev njihovih računov v EU.

Sankcije proti omenjenim osebam in podjetjem so bile uvedene zaradi suma, da pomagajo oziroma spodbujajo konflikt v Ukrajini.

EU je že 1. julija za šest mesecev podaljšala gospodarske sankcije proti Rusiji, ki jih je uvedla zaradi konflikta v Ukrajini. Vezane so na ruski finančni, energetski in obrambni sektor.

EU je od leta 2014 proti Rusiji uvedla več svežnjev sankcij, ki so povezane s konfliktom na vzhodu Ukrajine kot tudi s priključitvijo polotoka Krim.

STA


Najbolj brano