EPP v Madridu za zaščito zunanjih meja EU

Evropska ljudska stranka je danes ob začetku kongresa v Madridu pozvala k okrepitvi varovanja zunanjih meja Evropske unije, s čimer bi omogočili lažji nadzor pritoka beguncev v Evropo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Ne moremo sprejeti še milijonov, s katerimi ne znamo 
upravljati in ki destabilizirajo številne države in regije,” je ob 
začetku dvodnevnega kongresa v Madridu poudaril predsednik EPP Joseph Daul. “Ne moremo sprejeti vse bede tega 
sveta,” je dodal. Foto: Ana Cukijati
“Ne moremo sprejeti še milijonov, s katerimi ne znamo upravljati in ki destabilizirajo številne države in regije,” je ob začetku dvodnevnega kongresa v Madridu poudaril predsednik EPP Joseph Daul. “Ne moremo sprejeti vse bede tega sveta,” je dodal. Foto: Ana Cukijati

MADRID > “Ne moremo sprejeti še milijonov, s katerimi ne znamo upravljati in ki destabilizirajo številne države in regije,” je ob začetku dvodnevnega kongresa poudaril predsednik EPP Joseph Daul. “Ne moremo sprejeti vse bede tega sveta,” je dodal.

Povedal je še, da se tudi v Nemčiji, kjer je kanclerka Angela Merkel begunce sprejela z odprtimi rokami, že pojavljajo prve težave, saj se ne ve, kako preživeti zimo z vsemi begunci, ki prihajajo v državo.

Merklova naj bi zbrane na kongresu nagovorila v četrtek, ko sta predvidena tudi govora madžarskega premierja Viktorja Orbana, ki je v EU tarča ostrih kritik zaradi zaprtja meje za begunce, in predsednika SDS Janeza Janše.

Že drevi pa naj bi na kongresu sprejeli resolucijo, ki priporoča pospešitev azilnih postopkov in izboljšanje pomoči beguncem, po drugi strani pa tudi okrepitev nadzora na zunanjih mejah unije, vračanje migrantov, ki so jim zavrnili azil, boj proti tihotapcem ljudi in sklenitev sporazumov z državami, od koder prihajajo begunci.

Na kongresu pričakujejo 3000 udeležencev, med njimi 750 delegatov in 14 predsednikov držav ali vlad evropskih držav.

STA


Najbolj brano