Dva napadalca na uredništvo francoskega tednika še vedno na prostosti

Informacija ameriške televizije NBC o prijetju dveh in smrti enega od osumljencev za sredin napad na francoski satirični tednik Charlie Hebdo se je izkazala za netočno, saj francoska policija, še vedno išče dva osumljenca. Eden pa se je predal sam.

 Francoska policija po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki se sklicuje na francosko agencijo AFP, še vedno išče dva osumljenca za napad na  francoski satirični tednik Charlie Hebdo. Eden pa se je predal sam.
Francoska policija po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki se sklicuje na francosko agencijo AFP, še vedno išče dva osumljenca za napad na francoski satirični tednik Charlie Hebdo. Eden pa se je predal sam. 

PARIZ > 18-letni osumljenec se je predal policiji v mestu Charleville-Mezieres, ki leži 70 kilometrov severovzhodno od Reimsa, kjer policija še naprej išče 34-letnega Saida Kouachija in njegovega 32-letnega brata Cherifa Kouachija.

Televizija NBC je poročala, da je policija v Reimsu izvedla racijo in ubila enega ter aretirala dva osumljenca za napad na uredništvo satiričnega tednika v katerem je umrlo 12 ljudi, 11 pa je bilo ranjenih. Agencija dpa pa poroča, da je francoska policija aretirala več ljudi, ki so povezani z bratoma Kouachi.

NBC, dpa, AFP in drugi mediji se sklicujejo na neimenovane policijske ali obveščevalne vire, zato prihaja do precejšnje zmede. Uradno velja, da je policija identificirala brata Kouachi kot osumljenca za napad in poziva javnost k informacijam ter opozarja, da sta oba oborožena in nevarna. To informacijo je francoska policija objavila na svoji spletni strani.

Oba sta francoska državljana in sodeč po poročanju francoskih medijev, ki se sklicujejo na policijske vire, povezana s skrajnimi islamskimi organizacijami. 18-letnik, ki se je predal policiji, pa je to storil, ko je videl svoje ime na družabnih spletnih straneh in v medijih. Ime, ki je bilo objavljeno, je Hamyd Mourad, kaj več pa o njem še ni znano.

STA


Najbolj brano