Drava na Hrvaškem z najhujšim vodnim valom v zadnjih 40 letih

Na reki Dravi na območju osiješko-baranjske županije beležijo največji vodni val v zadnjih 40 letih, poroča hrvaški spletni portal index.hr. Na terenu so vse dežurne službe, ljudem pomaga več kot 400 vojakov, nasipi pa vsaj za zdaj na srečo držijo.

Fotografija je simbolična Foto: STA
Fotografija je simbolična Foto: STA

OSIJEK > Vrh vodnega vala je pri Osijeku, kjer naj bi gladina Drave naraščala do večera, nato pa naj bi se razmere postopoma umirjale. Ključna naloga zdaj je nadzorovati nasipe na kritičnih točkah in poskrbeti, da ne bodo popustili, je za Media servis povedal Ivica Nađ iz osiješkega centra Hrvatskih vod.

Dodal je, da so razmere za zdaj pod nadzorom, poplavljenih je bilo le nekaj počitniških hišic. Med najbolj ogroženimi je bilo ponoči naselje kakih 200 vikend hiš Karakašica, a so ga s pomočjo na stotine ljudi - vojakov, policistov, gasilcev in lokalnih prebivalcev - uspeli ubraniti pred poplavami.

Gladina Drave je že danes zjutraj po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina dosegla 442 centimetrov, do večera ali v ponedeljek pa naj bi dosegla maksimum 470 centimetrov.

STA


Najbolj brano