Drama na sodišču v Istanbulu končana

Šest ur trajajoča drama na sodišču v Istanbulu se je včeraj končala. Turške varnostne sile so namreč ubile ugrabitelja, ki sta na sodišču zajela tožilca.

Istanbul Foto: Wikipedia
Istanbul Foto: Wikipedia

ISTANBUL > Tožilec Mehmet Selim Kiraz je bil v posredovanju hudo poškodovan in so ga takoj prepeljali v bolnišnico, kjer je po poročanju tiskovne agencije AFP kljub zdravniški pomoči podlegel poškodbam.

Odgovornost za ugrabitev tožilca je prevzela radikalna levičarska skupina Marksistična revolucionarna ljudska stranka (DKKP-C), ki je od 90. let prejšnjega stoletja izvedla vrsto atentatov.

Skupina je na twitterju objavila fotografije, na katerih eden od ugrabiteljev z zakritim obrazom s pištolo meri v glavo tožilca. Od tožilca so zahtevali, da identificira policiste, ki so odgovorni za smrt najstnika med protivladnimi protesti. Zahtevali so tudi, da odgovorni policisti to javno priznajo. V nasprotnem primeru so zagrozili, da bodo tožilca ubili.

Tožilec Mehmet Selim Kirazpreiskuje smrt Berkina Elvana, ki je umrl marca lani po devetih mesecih v komi zaradi hudih poškodb, ki jih je dobil med policijskim nasiljem nad protivladnimi protestniki junija 2013.

Takrat 14-letnega Elvana je, ko je šel kupit kruh, med protesti v glavo zadela doza solzivca, ki jo je proti protestnikom izstrelila policija. Dobil je hude poškodbe in je bil v komi 269 dni, nato pa je umrl.

STA


Najbolj brano