Domnevni snovalec napadov v Parizu naj bi bil ubit v Saint-Denisu

Domnevni snovalec terorističnih napadov v Parizu Abdelhamid Abaaoud je bil ubit v današnji protiteroristični operaciji francoskih varnostnih sil v pariškem predmestju Saint-Denis, je poročal ameriški časnik Washington Post, ki se sklicuje na obveščevalne vire. Novico je objavila tudi francoska televizija RTL France.

Pariz v petek
Pariz v petek 

PARIZ > Francoski tožilec Francois Molins je sicer zvečer sporočil, da Abaaouda ni bilo med osmimi aretiranimi v današnji operaciji v Saint-Denisu, dveh žrtev, ki sta umrli v akciji, pa še niso identificirali.

Molins je tudi razkril, da je bila skupina ljudi, ki so bili danes aretirani oziroma ubiti, pripravljena izvesti napad. "Nova skupina teroristov je bila nevtralizirana in vsa znamenja so, da bi glede na njihovo orožje, organizacijsko strukturo in odločenost lahko napadli," je povedal pariški tožilec.

Molins je še dejal, da je policija našla mobilni telefon enega od napadalcev, ki so v petek v različnih delih francoske prestolnice ubili 129 ljudi in jih več kot 350 ranili. Telefon so našli v smetnjaku pred koncertno dvorano Bataclan, kjer so skrajneži pobili največ ljudi.

Eden od napadalcev je s telefona poslal kratko sporočilo: "Pripravljeni smo, gremo." Sporočilo je bilo poslano ob 21.42, pred začetkom napadov, policija pa zdaj preiskuje, kdo je bil prejemnik, je povedal Molins.

STA


Najbolj brano