Deset mrtvih med snemanjem resničnostnega šova

V trčenju dveh helikopterjev na severu Argentine je umrlo 10 ljudi, med njimi trije francoski vrhunski športniki - plavalka in olimpijska prvakinja Camille Muffat, nekdanji boksar Alexis Vastine ter jadralka Florence Arthaud. Nesreče ni preživel nobeden od pilotov pa tudi nihče od članov ekipe resničnostne oddaje, v kateri so športniki sodelovali.

Med žrtvami nesreče je tudi 25-letna plavalka Camille Muffat, ki je osvojila tri medalje na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.
Med žrtvami nesreče je tudi 25-letna plavalka Camille Muffat, ki je osvojila tri medalje na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. 

BUENOS AIRES > “Očitno sta helikopterja trčila, medtem ko je potekalo snemanje resničnostne oddaje. Preživelih ni,” je dejal tiskovni predstavnik province La Rioja Horacio Alarcon. Dodal je, da so bile vremenske razmere dobre in da vzrok za nesrečo še ni znan, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Do strmoglavljenja je prišlo približno 1000 kilometrov zahodno od Buenos Airesa ob vznožju Andov.

Umrli izjemni francoski športniki

Policijski viri so sporočili, da je v nesreči umrlo osem francoskih državljanov in dva argentinska pilota.

57-letna Florence Arthaud je veljala za izjemno jadralko; znana je bila kot ženska, ki je uspela v športu, ki je vselej veljal za bolj moškega.

25-letna Camille Muffat se je z zadnjih poletnih olimpijskih iger v Londonu domov vrnila s tremi medaljami, vključno z zlato medaljo v disciplini 400 metrov prosto.

Tudi 28-letni Alexis Vastine je nekdanji olimpijec, v Pekingu je leta 2008 osvojil bronasto medaljo.

Francija je danes zaradi tragedije v šoku. Francoski predsednik Francois Hollande je dejal, da je “nenadna smrt naših francoskih državljanov izzvala neizmerno žalost”. Francoski premier Manuel Valls pa je dejal, da “danes žaluje celotna Francija”.

Sožaljem se je pridružil tudi Mednarodni olimpijski komite, ki je v sporočilu za javnost zapisal, da je olimpijska družina izgubila tri pomembne člane.

“Šokirani smo nad žalostno vestjo. Izrekamo sožalje svojcem in prijateljem teh velikih športnikov, ki so nas zapustili. Niso bili le prvaki v svojih športih, temveč so bili mnogim vzorniki,” je zapisal Mok.

Oddajo so prekinili

Resničnostni šov Dropped, ki ga predvaja televizija TF1, predvideva, da helikopter znane osebnosti odloži v divjini, nato pa poteka snemanje njihovih poskusov iskanja hrane in zatočišča.

Iz TF1 so že sporočili, da je oddaja prekinjena, preostala ekipa pa se vrača domov.

V družbi ALP (Adventure Line Productions), ki snema oddajo, so v današnji nesreči izgubili pet svojih zaposlenih.

Ne gre za prve smrtne žrtve

To ni prvič, da je kak resničnostni šov, ki ga za TF1 snema ALP, terjal smrtne žrtve. Pred dvema letoma je tekmovalec v okviru avanturističnega šova v Kambodži doživel srčno kap. 25-letnik je zaradi kapi umrl, zdravnik, ki ga je obravnaval, pa je zaradi očitkov o prepoznem ukrepanju kasneje storil samomor.

Že prej, leta 2009, je zaradi srčne kapi v bolgarski različici oddaje Boj za preživetje na Filipinih umrl 53-letni tekmovalec.

NR


Najbolj brano