Danci v boj proti terorizmu z rehabilitacijskimi centri

Stranke v danskem parlamentu so se danes dogovorile o novem načrtu za boj proti terorizmu. Tako so predvideli ustanovitev posebnih centrov za rehabilitacijo tistih mladih, ki so bili v Iraku ali Siriji.

Stranke v danskem parlamentu so se danes dogovorile o novem načrtu za boj proti terorizmu. Tako so predvideli ustanovitev posebnih centrov za rehabilitacijo tistih mladih, ki so bili v Iraku ali Siriji. Foto: Wikipedia
Stranke v danskem parlamentu so se danes dogovorile o novem načrtu za boj proti terorizmu. Tako so predvideli ustanovitev posebnih centrov za rehabilitacijo tistih mladih, ki so bili v Iraku ali Siriji. Foto: Wikipedia

KOEBENHAVN > Vzpostavili bodo tudi posebno telefonsko linijo za starše ogroženih otrok, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Danci želijo na tak način preprečiti, da bi se mladi radikalizirali in vstopali v vrste džihadistov Islamske države (IS). Obenem so se strinjali, da bi morali povratniki sprejeti ponudbo, da zapustijo radikalne kroge.

Za boj proti terorizmu želijo Danci nameniti več kot osem milijonov evrov, obenem pa menijo, da bi bilo treba bolje spremljati ekstremistično propagando na medmrežju.

V danski liberalni stranki Venstre sicer menijo, da danes sprejeti ukrepi ne bodo dovolj. Zahtevajo tudi prepoved potovanj na bojna območja, še poroča dpa.

STA


Najbolj brano