Člani gibanja CasaPound ponovno paradirali po Gorici (foto)

“Slava padlim vojakom, žrtvam kulturne in civilne vojne, ki je še vedno v teku.” S temi besedami se je po poročanju Primorskega dnevnika začela in hkrati zaključila kratka spominska svečanost, ki so jo v spominskem parku v Gorici izpeljali člani gibanja CasaPound.

Na drugem koncu spominskega parka v Gorici se je zbralo 
približno 20 do 30 antifašistov. Foto: Pierluigi Bumbaca
Na drugem koncu spominskega parka v Gorici se je zbralo približno 20 do 30 antifašistov. Foto: Pierluigi Bumbaca

GORICA > V Gorico je po poročanju Primorskega dnevnika prišlo približno 50 pripadnikov gibanja. Na drugem koncu spominskega parka se je zbralo približno 20 do 30 antifašistov, ki so poudarili, da je prisotnost gibanja CasaPound na dan 25. aprila groba žalitev vseh padlih za svobodo. S seboj so imeli tudi transparent z dvojezičnim napisom “Fašiste ven z Gorice” in nekaj rdečih zastav.

Okrog 14. ure so člani gibanja CasaPound prikorakali do razvalin spomenika sredi parka; na začetku in na koncu sprevoda je plapolalo nekaj italijanskih zastav. Zatem so se postavili okrog vodometa, dva njihova predstavnika sta povedala nekaj besed, vsi skupaj so zakričali “Presente”, nakar je bilo na pol vojaške ceremonije že konec, še dodaja Primorski dnevnik.

Na njihovem facebook profilu so kasneje objavili nekaj fotografij in zapisali, da so člani gibanja CasaPound iz Furlanije Julijske krajine pred spomenik v parku položili šop rdečih vrtnic, ovitih v italijansko trobojnico, v spomin na vojake in civiliste, žrtve Titovih komunističnih sil in italijanskih partizanov brigade Garibaldi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano