Cipras se zavzema za dogovor s Turčijo za zajezitev migrantskega toka

Grški premier Aleksis Cipras je danes priznal, da se Grčija ne more kosati s tisoči migrantov, ki vsak dan prihajajo na njene obale. Cipras, ki je pred dnevi izjavil, da ga je sram, kako se Evropa sooča z migrantsko krizo, je danes obiskal otok Lezbos, kamor prihaja največ beguncev.



Na Lezbosu zaradi stavke trajektnih delavcev na prevoz na 
celino čaka približno  15.000 beguncev in migrantov, poročajo tuje tiskovne agencije. Foto: Ana Cukijati
Na Lezbosu zaradi stavke trajektnih delavcev na prevoz na celino čaka približno 15.000 beguncev in migrantov, poročajo tuje tiskovne agencije. Foto: Ana Cukijati

ATENE > “Mislim, da se borimo z nečim, kar je nad našimi zmožnostmi, in vsi bi morali to razumeti,” je dejal Aleksis Cipras, ki je enega od centrov za registracijo migrantov obiskal s predsednikom Evropskega parlamenta Martinom Schulzem.

Močno zadolžena Grčija se težko sooča s pritokom več 100.000 migrantov in beguncev, ki bežijo pred vojnami in revščino na Bližnjem vzhodu. Po podatkih ZN jih je letos v Evropo skozi Grčijo vstopilo več kot 600.000.

Med kratko potjo čez morje iz Turčije do grških otokov je umrlo najmanj 430 ljudi. Cipras se je zato zavzel za dogovor s Turčijo za zajezitev migrantskega toka.

Na Lezbosu zaradi stavke trajektnih delavcev na prevoz na celino čaka približno 15.000 beguncev in migrantov, poročajo tuje tiskovne agencije.

STA


Najbolj brano