Cipras nima časa ne za hrano, ne za otroke in tudi za mamo ne

Grški premier Aleksis Cipras - ki skuša svojo državo rešiti pred bankrotom in humanitarno katastrofo ter se pri tem sooča s številnimi ovirami, kot so nepopustljivost tujih posojilodajalcev in nasprotovanje v lastnih vrstah - slabo je in spi ter si le še poredko vzame čas za svojo družino, saj ves čas dela.

V Atenah je danes zjutraj prisegla nova grška vlada. Dan prej 
je namreč premier Aleksis Cipras iz kabineta vrgel več 
predstavnikov levega krila vladajoče stranke Siriza in jih 
zamenjal s svojimi tesnimi sodelavci in zaupniki.
V Atenah je danes zjutraj prisegla nova grška vlada. Dan prej je namreč premier Aleksis Cipras iz kabineta vrgel več predstavnikov levega krila vladajoče stranke Siriza in jih zamenjal s svojimi tesnimi sodelavci in zaupniki. 

ATENE > To je v danes objavljenem pogovoru za grški tabloid Parapolitika razkrila 73-letna premierjeva mama Aristi Cipras.

Po treh tednih bodo grške banke ta ponedeljek očitno vendarle odprla vrata. Vlada v Atenah je namreč danes izdala odlok, v katerem odreja odprtje bank, obenem pa podaljšuje večino obstoječih omejitev kapitalskih tokov in dvigov na bankomatih.

"Aleksis zadnje čase ne je, ne spi, a nima druge izbire - dolžan je ljudem, ki so mu zaupali (...) Le poredko ga še vidim. Z letališča gre naravnost v parlament. Celo za otroke nima časa, kaj šele zame," je med drugim potožila Aristi.

V Atenah je danes zjutraj prisegla nova grška vlada. Dan prej je namreč premier Aleksis Cipras iz kabineta vrgel več predstavnikov levega krila vladajoče stranke Siriza in jih zamenjal s svojimi tesnimi sodelavci in zaupniki. Cipras je vlado preoblikoval dan po uporu precejšnjega dela poslancev Sirize, ki so v parlamentu glasovali proti prvemu paketu reform in varčevalnih ukrepov v zameno za tretji paket finančne pomoči Grčiji. Med drugim se je znebil ministra za energijo Panajotisa Lafazanisa in ministra za socialne zadeve Dimitrisa Stratulisa. Oba veljata za voditelja levega krila Sirize in glasno nasprotujeta varčevalnim ukrepom in privatizaciji ter zagovarjata izstop Grčije iz evrskega območja. Poleg njiju je moralo oditi še več državnih sekretarjev. Lafazanisa je na čelu ministrstva za energijo zamenjal dosedanji minister za delo Panos Skurletis, medtem ko bo George Katrugalos, dosedanji minister za upravne reforme, prevzel vodenje ministrstva za delo.

V redkih trenutkih, ko le najdeta čas za pogovor, mama 40-letnemu sinu sicer položi na srce, da naj naredi vse, kar le lahko, za svojo državo ter obenem poskrbi zase. "On pa mi odgovori, naj ne skrbim in da bo vse še dobro," je še razkrila.

STA


Najbolj brano