Cipras naj bi svojim poslancem zagrozil z odstopom

Grški premier Aleksis Cipras naj bi danes poslancem svoje stranke Siriza zagrozil z odstopom z mesta predsednika vlade, če ne bodo podprli predlaganih reform, katerih sprejetje je pogoj za začetek pogajanj o tretjem programu pomoči Grčiji.

Grški premier Aleksis Cipras naj bi danes poslancem svoje 
stranke Siriza zagrozil z odstopom z mesta predsednika 
vlade, če ne bodo podprli predlaganih reform.
Grški premier Aleksis Cipras naj bi danes poslancem svoje stranke Siriza zagrozil z odstopom z mesta predsednika vlade, če ne bodo podprli predlaganih reform. 

ATENE > "Če nimam vaše podpore, bom jutri težko ostal predsednik vlade," grški mediji navajajo Ciprasa.

Poslance Sirize je pozval k enotnosti in jim dejal, da se je vlada zavezana izogniti resnemu poslabšanju humanitarne krize in gospodarske katastrofe, je ob sklicevanju na vladne vire poročala grška tiskovna agencija ANA.

Potrditev reform je pogoj za začetek pogajanj o tretjem programu pomoči. Predvideno je, da bodo poslanci o predlogih glasovali danes pozno zvečer. Medtem ko naj del poslancev Sirize pri novih varčevalnih ukrepih ne bi želel sodelovati, pa naj bi predloge podprli v Evropi naklonjenih opozicijskih strankah.

V ponedeljek so voditelji območja evra dosegli načelni dogovor o pripravljenosti na začetek pogajanj o novem programu pomoči Grčiji, težkem od 82 do 86 milijard evrov, vendar morajo Atene pred tem sprejeti nekatere nujne ukrepe, ki se med drugim nanašajo na dvig davka na dodano vrednost in pokojninski sistem.

STA


Najbolj brano