Osumljenec za teroristične napade v Parizu naj bi bil v Siriji

Salah Abdeslam, ki ga iščejo zaradi domnevnega sodelovanja pri terorističnih napadih v Parizu, bi lahko bil v Siriji. Francoska tajna služba predvideva, da je po napadih 26-letni Abdeslam pobegnil v Sirijo, je poročala ameriška televizija CNN, sklicujoč se na neimenovane preiskovalne in protiteroristične kroge.

Salah Abdeslam, ki ga iščejo zaradi domnevnega sodelovanja pri terorističnih napadih v Parizu, bi lahko bil v Siriji. 
Francoska tajna služba predvideva, da je po napadih 26-letni 
Abdeslam pobegnil v Sirijo.
Salah Abdeslam, ki ga iščejo zaradi domnevnega sodelovanja pri terorističnih napadih v Parizu, bi lahko bil v Siriji. Francoska tajna služba predvideva, da je po napadih 26-letni Abdeslam pobegnil v Sirijo. 

BRUSELJ > Kakšna je bila dejansko vloga Salaha Abdeslama v napadih 13. januarja v Parizu, ki so zahtevali 130 smrtnih žrtev, več sto ljudi pa je bilo ranjenih, je še stvar preiskave. Tožilstvo v Parizu meni, da je na stadion na severu Pariza pripeljal tri napadalce, ki so se kasneje razstrelili, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po navedbah prič, naj bi se Abdeslam po napadih odpeljal v Bruselj, kjer je nazadnje živel. Tamkajšnje oblasti ga še vedno iščejo, a brez uspeha. Tudi belgijske oblasti naj bi sedaj že predvidevale, da Abdeslam ni več v državi.

STA


Najbolj brano