Burna seja zaradi jugoslovanskih zastav v Trstu

Jugoslovanske zastave in simboli nikakor ne sodijo na prvomajsko povorko. Tako je včeraj po burni in polemični debati ocenil tržaški občinski svet. Župan Roberto Cosolini se je odločno distanciral od simbolov nekdanje države, ki jih je označil za provokativne in popolnoma neumestne, poroča Primorski dnevnik.

Jugoslovanske zastave in simboli nikakor ne sodijo na 
prvomajsko povorko. Tako je včeraj po burni in polemični 
debati ocenil tržaški občinski svet. Foto: Petra Božič
Jugoslovanske zastave in simboli nikakor ne sodijo na prvomajsko povorko. Tako je včeraj po burni in polemični debati ocenil tržaški občinski svet. Foto: Petra Božič

TRST > Desnica je očitala županu, da ni zapustil prvomajskega shoda, ko je na njem opazil jugoslovanske zastave. Cosolini je rekel, da si osebno nima kaj očitati in da se je s ponosom udeležil prvomajskega shoda ter tako izkazal podporo prirediteljem (sindikalne zveze CGIL, CISL in UIL). Župan je tudi povedal, da se bo tržaška občina 12.junija spomnila odhoda jugoslovanske vojske iz Trsta, piše Primorski dnevnik. Desnica je očitala Demokratski stranki in Cosolinijevi občanski listi, da je preblago obsodila jugoslovanske simbole in titovke, slišati je bilo tudi zahtevo, da bi morale oblasti v primeru jugoslovanskih simbolov kar prepovedati takšne pobude. Namesto predsednika Iztoka Furlaniča je sejo občinskega sveta vodil njegov namestnik Alessandro Carmi. Furlanič je odšel z utemeljitvijo, da se ne bo ukvarjal s takšnimi zadevami, še piše časnik.

NR


Najbolj brano