Britanske zavarovalnice izplačale 600 milijonov funtov za hišne ljubljenčke

Vse bolj donosna industrija zavarovanja hišnih ljubljenčkov je lani v Veliki Britaniji dosegla rekordno raven, zavarovalnice pa so lastnikom zavarovanih živali plačale 602 milijona funtov (819 milijonov evrov) odškodnin.

Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač
Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač

LONDON > Kot so sporočili iz britanskega združenja zavarovalnic (ABI), to pomeni, da so lastnikom hišnih ljubljenčkov lani vsak dan izplačali 1,65 milijona funtov (2,24 milijona evrov) odškodnin.

Med primeri, za katere so lastniki zavarovanih ljubljenčkov zahtevali izplačilo odškodnine, so kemoterapije, praznjenje želodca, poškodbe v prometnih nesrečah in prebavne težave.

Na Otoku je bilo lani zavarovanih skupno več kot 3,5 milijona hišnih ljubljenčkov, med njimi največ, 2,4 milijona, psov in 1,1 milijona mačk. Med zavarovanci so tudi konji, zajci in kače.

Združenje v sporočilu omenja tudi najbolj nenavadne primere zahtevkov za odškodnine. Med drugim so lastniki zahtevali 600 funtov (816 evrov) odškodnine za mačko, ki je padla v straniščno školjko in potrebovala zdravljenje z antibiotiki. Terapija za želvo s prebavnimi motnjami je stala 560 funtov (761 evrov), zdravljenje papige, ki je imela težave z letenjem pa 500 funtov (680 evrov), navedbe združenja še povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

STA


Najbolj brano