Britanska kraljeva družina se pripravlja na prihod drugega otroka

V britanski kraljevi družini potekajo zadnje priprave na rojstvo drugega otroka princa Williama in njegove soproge Kate, ki naj bi na svet prijokal v drugi polovici meseca.

V britanski kraljevi družini potekajo zadnje priprave na rojstvo 
drugega otroka princa Williama in njegove soproge Kate, ki 
naj bi na svet prijokal v drugi polovici meseca. Foto: Wikipedia
V britanski kraljevi družini potekajo zadnje priprave na rojstvo drugega otroka princa Williama in njegove soproge Kate, ki naj bi na svet prijokal v drugi polovici meseca. Foto: Wikipedia

LONDON > Viri v kraljevi družini so v četrtek potrdili, da se bo tudi drugorojenec vojvode in vojvodinje cambriške rodil v zasebnem krilu porodnišnice St. Mary v središču Londona.

Dodali so, da par še vedno ne ve, ali bo skoraj dveletni princ George dobil bratca ali sestrico. Ob tem so razkrili, da bo zdravniško ekipo ob porodu vodil Guy Thorpe-Beeston, ki velja za ginekologa kraljeve družine.

Princ William si bo po rojstvu drugega otroka vzel dva tedna očetovskega dopusta. Trenutno se sicer uri za pilota reševalnega helikopterja.

Družina bo prve dni po prihodu novega člana ali članice preživela v svoji londonski rezidenci v Kensigtonski palači, nato pa se bodo preselili na svoj dom v Anmer Hallu v Norfolku. Kate in William ob povečanju družine ne nameravata najeti dodatnih varušk.

Deček ali deklica?

Kraljeva družina bo javnost o rojstvu obvestila preko družbenega omrežja twitter, pa tudi na tradicionalen način, s kraljevim razglasom na okrašenem stojalu pred buckinghamsko palačo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanci medtem ugibajo o spolu drugega kraljevega dojenčka. Mediji poročajo, da naj bi vojvodinjo Kate prejšnji teden opazili pri nakupovanju oblačil za deklice, tabloid Daily Mail pa je izvedel, da so notranji oblikovalci na dom družine nedavno dostavili rožnato in vijolično barvo za stene.

Na Otoku o spolu in imenu kraljevega drugega otroka sklepajo tudi stave, čeprav je opaziti manj navdušenja kot pred dvema letoma, ko se je rodil George. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa nekateri stavijo tudi glede barve las in teže novorojenčka ter celo glede tega, ali bo dojenčka iz porodnišnice prinesel William ali Kate.

Po besedah Ruperta Adamsa iz stavnice William Hill je ob rojstvu princa Georgea stavilo 30.000 ljudi, ki so za stave vplačali skupno 500.000 funtov (približno 682.000 evrov).

Na stavnicah vlada Alice

Kar zadeva ime novega princa ali princese cambriške, so na stavnicah visoko tradicionalna imena, kot sta Alice ali Charlotte, pa tudi imeni dveh kraljic - Elizabeth in Victoria. Nekateri ugibajo, da bi par lahko deklico poimenoval tudi po umrli babici princesi Diani. Če bo tudi drugi otrok deček, pa največ ljudi stavi, da bo par izbral ime Arthur ali James.

“Presenetilo nas je, da je na stavnicah tako priljubljeno ime Alice,” je dejal Adams in dodal, da sploh ne gre za plemiško ime. Nekdo je na to ime pred dnevi stavil celo 500 funtov (približno 680 evrov), medtem ko povprečen vložek znaša šest funtov, je še pojasnil. Številni na ime Alice stavijo, ker se je Kate kot študentka ukvarjala s knjigo Alica v čudežni deželi Lewisa Carrolla, ki letos praznuje 150 let.

STA


Najbolj brano