Britanci sumijo, da je rusko letalo uničila bomba

Britanske oblasti so ustavile polete iz egiptovskega letovišča Šarm el Šejk zaradi suma, da je rusko letalo nad Sinajem uničila "eksplozivna naprava". Polete iz Šarm el Šejka v Veliko Britanijo so ustavili preventivno, da bi britanski strokovnjaki lahko preučili varnostne ukrepe na letališču v Šarm el Šejku, so sporočili iz Downing Streeta.

Fotografija je simbolična. Foto: Toby Melville
Fotografija je simbolična. Foto: Toby Melville

LONDON >Strokovnjaki naj bi preiskavo varnostnih ukrepov na letališču zaključili še nocoj, poroča britanski BBC.

London je tudi opozoril britanske turiste v Šarm el Šejku, naj se javijo turističnim operaterjem, in jim svetoval previdnost. Trenutno je tam kakih 2000 britanskih turistov.

Britanske oblasti so se sicer za ustavitev vseh poletov iz tega egiptovskega letovišča odločile, potem ko je "na dan prišlo več informacij" glede skrivnostnega strmoglavljenja ruskega potniškega letala v soboto nad Sinajskim polotokom, še navaja BBC.

Egiptovske oblasti so pred tem danes sporočile, da so pridobile informacije z obeh črnih skrinjic ponesrečenega letala - tako z zapisovalnika podatkov o letu kot iz zapisovalnika glasov v pilotski kabini. Kot je povedal pristojni minister Mohamed Hosam Kamal, bodo te podatke zdaj podrobno preučili, več podrobnosti pa ni razkril.

V nesreči, ki velja za najhujšo letalsko nesrečo v zgodovini ruskega letalstva, je umrlo vseh 224 ljudi na krovu letala, ki je bilo na poti v Sankt Peterburg.

STA


Najbolj brano