Bonichu grozi dosmrtna ječa

Alexander Bonich vztraja, da je zgodovinarja Williama Klingerja iz Gradišča ubil v samoobrambi, je poročal ameriški Daily News. V minulih dneh so mu namreč na sodišču v Queensu ponudili poravnavo, a jo je Bonich zavrnil.

Alexander Bonich (na fotografiji) vztraja, da je zgodovinarja 
Williama Klingerja iz Gradišča ubil v samoobrambi.
Alexander Bonich (na fotografiji) vztraja, da je zgodovinarja Williama Klingerja iz Gradišča ubil v samoobrambi. 

NEW YORK > Če bi Alexander Bonich priznal naklepni uboj, bi mu dosmrtno ječo, ki mu grozi, skrajšali na 24 let. A Bonich po pisanju Daily Newsa vztraja pri svojem, in sicer, da uboj Williama Klingerja ni bil naklepen, temveč v samoobrambi.

Doslej znana dejstva govorijo, da je 42-letni Klinger, ki je stalno živel v Gradišču ob Soči, prispel na znanstveno konferenco v New York. Tam se je nastanil pri Bonichu, ki je prav tako kot Klinger po rodu z Reke. Usodnega dne naj bi se zgodovinarja sporekla zaradi nepremičninskih poslov. Klinger se je namreč nameraval preseliti v ZDA, zaradi česar je že prodal svoje reško stanovanje, ogledano je imel tudi stanovanje v Queensu, v igri pa je bila tudi prodaja zemljišča na Goriškem, kjer je živel z ženo in dvema otrokoma.

Posel se je zapletel ali celo padel v vodo, razžaljeni Bonich pa je prijel za pištolo in dvakrat ustrelil svojega prijatelja. Bonicha so kot osumljenca prijeli naslednji dan, na zaslišanju pa je kmalu priznal uboj iz samoobrambe.

NR


Najbolj brano