Bombni alarm v Beli hiši pred odhodom Obame v Selmo

Tajna služba, ki skrbi za varnost ameriškega predsednika Baracka Obame, je danes sprožila preplah zaradi možne bombe v Beli hiši. Do tega je prišlo tik pred načrtovanim odhodom Obame na slovesnost ob 50. obletnici zatrtja pohoda za volilne pravice temnopoltih v kraju Selma v Alabami. Obama je odhod zaradi tega odložil za slabo uro.

Tajna služba, ki skrbi za varnost ameriškega predsednika Baracka Obame, je danes sprožila preplah zaradi možne bombe v Beli hiši.  Foto: STA
Tajna služba, ki skrbi za varnost ameriškega predsednika Baracka Obame, je danes sprožila preplah zaradi možne bombe v Beli hiši.  Foto: STA

WASHINGTON > Po poročanju ameriških medijev je alarm sprožil službeni pes, ki odkriva eksplozive. Pes je postal vznemirjen ob nekem avtomobilu nedaleč stran od Bele hiše, zaradi česar jo je tajna služba preventivno zaprla.

Za dodatno negotovost je poskrbel manjši požar, ki je izbruhnil v neki delavnici nedaleč stran od Bele hiše. Požar se je začel z manjšo eksplozijo, a kot poročajo ameriški mediji, naj dogodka ne bi bila povezana.

STA


Najbolj brano