Bodo prepovedali sheme za zgodnje upokojevanje?

Grčija bo pred ponedeljkovim srečanjem finančnih ministrov območja evra svojim posojilodajalcem predstavila nekoliko spremenjene predloge glede reformnih ukrepov in svojega proračuna, je danes napovedal grški minister za usklajevanje dela vlade Alekos Flamburaris.

Grčija bo pred ponedeljkovim srečanjem finančnih ministrov 
območja evra svojim posojilodajalcem predstavila nekoliko 
spremenjene predloge glede reformnih ukrepov in svojega 
proračuna.
Grčija bo pred ponedeljkovim srečanjem finančnih ministrov območja evra svojim posojilodajalcem predstavila nekoliko spremenjene predloge glede reformnih ukrepov in svojega proračuna. 

ATENE > Alekos Flamburaris je za televizijo Mega dejal, da vlada preučuje več področij, kjer bi lahko popustila, vključno s prepovedjo shem za zgodnje upokojevanje in znižanjem praga za obdavčitev dobička pravnih oseb. Meni sicer, da posojilodajalci ne bodo zadovoljni s ponujenim, povzema AFP.

Četrtkov sestanek evroskupine ni prinesel preboja in dogovora o reformah v zameno za preostanek finančne pomoči, ki jo Grčija nujno potrebuje, če se želi izogniti plačilni nesposobnosti. V ponedeljek se bodo zato znova sestali finančni ministri območja evra, takoj za njimi pa še voditelji evrskih držav.

Angela Merkel je grške oblasti že pozvala, da morajo ukrepati pred ponedeljkom. “Na ponedeljkovem vrhu lahko odločitev sprejmemo le, če bo prej sprejeta podlaga za to,” je dejala v petek v Berlinu. Če se to ne bo zgodilo, bo ponedeljkovo srečanje v Bruslju namenjeno zgolj posvetovanjem, je dodala.

Evropski del programa pomoči Grčiji se izteče 30. junija, ko mora država poplačati tudi 1,6 milijarde evrov Mednarodnemu denarnemu skladu.

STA


Najbolj brano