Bob Geldof ponudil streho nad glavo štirim sirskim družinam

Irski roker Bob Geldof je ponudil namestitev štirim sirskim družinam v svojih dveh domovanjih. Trenutno begunsko krizo je označil za “bolestno sramoto”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bob Geldof Foto: Wikipedia
Bob Geldof Foto: Wikipedia

DUBLIN > Bob Geldof je za irski radio RTE povedal, da ne more prenesti trenutnega dogajanja in tega, kar povzroča ljudem. Glasbenik dodaja, da je s svojo partnerko Jeanne pripravljen nemudoma sprejeti tri družine v hišo v Kentu in eno družino v stanovanje v Londonu.

Geldof je povedal, da je s partnerko pripravljen beguncem nuditi streho nad glavo, dokler si ne bodo mogli sami privoščiti stanovanja.

Irskega glasbenika in aktivista so presunile fotografije mrtvega triletnega Ajlana Kurdija in ga je zaradi tega zelo sram. Po njegovih besedah gre za veliko prevaro tega, kar smo in kar hočemo biti.

Bivši pevec irske rock zasedbe Boomtown Rats je leta 1984 ustanovil humanitarno združenje Band Aid, preko katerega so zbirali denar za zmanjšanje lakote v Etiopiji.

Lani je z glasbenimi zvezdniki, kot so Bono, Chris Martin in One Direction, ustvaril zbirko 30 skladb, ki promovirajo boj proti eboli v zahodni Afriki, poroča AFP.

STA


Najbolj brano