Berlusconiju skrajšali kazen

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi bo lahko družbeno koristno delo v domu za ostarele, ki ga mora opravljati za kazen zaradi utaje davkov, končal prej, kot je bilo predvideno. Sodišče v Milanu je danes ugodilo njegovi prošnji, da bi mu enoletno kazen skrajšali za 45 dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi bo lahko družbeno koristno delo v domu za ostarele, ki ga mora opravljati za kazen zaradi utaje davkov, končal prej, kot je bilo predvideno. Foto: Arhiv Pn
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi bo lahko družbeno koristno delo v domu za ostarele, ki ga mora opravljati za kazen zaradi utaje davkov, končal prej, kot je bilo predvideno. Foto: Arhiv Pn

RIM > Silvio Berlusconi je bil leta 2013 v primeru Mediaset obsojen na leto dni zapora zaradi utaje davkov. A ker je star več kot 70 let, mu kazni ni treba prestajati v zaporu, zato mu je milansko sodišče naložilo opravljanje družbeno koristnega dela. Tega 78-letni Berlusconi od maja lani enkrat na teden opravlja v domu za ostarele v kraju Cesano Boscone pri Milanu.

Berlusconijevi odvetniki v prošnji za skrajšanje kazni kot razlog navedli lepo vedenje medijskega mogotca. Berlusconi se je z izjemo svojih spornih izjav pred začetkom služenja kazni, ko je žalil sodnike, ves ta čas držal bolj v ozadju.

Glede na današnjo odločitev sodišča bo lahko Berlusconi kazen končal 8. marca. Tožilstvo se je izreklo proti skrajšanju kazni, poroča dpa.

STA


Najbolj brano