Berlusconi se vrača v politiko

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je po izreku oprostilne sodbe v primeru Ruby deloval presrečen. Kot je napovedal v torek ponoči, se vrača v politiko. "Zdaj se lahko končno spet v celoti posvetim politiki," je po poročanju medijev dejal Berlusconi.

"Zdaj se lahko končno spet v celoti posvetim politiki," je po poročanju medijev dejal Silvio Berlusconi. Foto: Thierry Roge
"Zdaj se lahko končno spet v celoti posvetim politiki," je po poročanju medijev dejal Silvio Berlusconi. Foto: Thierry Roge

RIM > Berlusconi je med drugih pohvalil vrhovno sodišče, ki ga je oprostilo. Oprostilna sodba se bo pozitivno odrazila tudi na njegovi opozicijski stranki Naprej Italija. Odslej bo lahko z večjo mirnostjo nadaljeval svojo politično pot.

Berlusconijevi odvetniki so po izreku sodbe dejali, da je ta oprostilna sodba zanje velika zmaga, in da so zadovoljni. "Gre za dobro premišljeno odločitev, kar je dokazalo deveturno posvetovanje sodnikov pred izrekom," je dejal Berlusconijev odvetnik Franco Coppi.

Privrženci Berlusconijeve stranke Naprej Italija so medtem že napovedali, da bodo zahtevali odškodnino. "Kdo bo Berlusconiju nadomestil trpljenje in politično škodo za vsa ta leta," se je vprašala senatorka stranke Anna Maria Bernini.

Nekdanja ministrica Stefania Prestigiacomo pa je menila, da "oprostitev Berlusconija dokazuje, da je bil celotni proces v primeru Ruby farsa, ki je bila uprizorjena s strani milanskega državnega tožilstva zato, da škoduje Berlusconiju".

"Berlusconijeva oprostitev je čudovita novica. A Berlusconiju ne nadomesti tistega, kar je pretrpel v teh letih. Ta proces se ne bi smel nikoli začeti," je dejal tiskovni predstavnik stranke Giovanni Toti.

STA


Najbolj brano