Belorusija bo Srbiji podarila letala Mig in raketne sisteme Buk

Belorusija bo Srbiji podarila vojaška letala vrste Mig-29 in protiletalske raketne sisteme Buk, je danes sporočil srbski obrambni minister Zoran Đorđević. Remont in modernizacijo podarjene opreme bo plačala Srbija.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia/Krasimir Grozev
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia/Krasimir Grozev

BEOGRAD > Zoran Đorđević je po vrnitvi iz Belorusije, kjer je bila ta teden na uradnem obisku srbska vladna delegacija pod vodstvom premierja Aleksandra Vučića, dejal, da dobavo letal in raketnih sistemov pričakujejo prihodnje leto.

Minister ni vedel povedati, koliko bosta Srbijo stala remont in posodobitev, je pa dejal, da se bodo o podrobnostih začeli pogovarjati maja.

Skupaj z nedavno rusko donacijo rabljenih Migov bo zračna obramba srbske vojske, katere okostje so prav raketni sistemi in bojno letalstvo, znatno okrepljena in modernizirana, poroča srbski časnik Politika.

Med Vučićevim obiskom v Moskvi decembra lani je Rusija napovedala, da bo Srbiji podarila šest letal Mig-29, katerih modernizacija bo stala med 180 in 230 milijonov evrov. Vučić je takrat izjavil, da bi Srbijo nakup teh letal stal okoli 600 milijonov evrov.

STA


Najbolj brano