Begunci v Srbijo začeli vstopati tudi prek Bolgarije

Begunci so v Srbijo začeli vstopati tudi prek Bolgarije. Kljub temu jih velika večina v državo še vedno prispe iz Makedonije, samo v sredo je bilo takih 4000. Iz Madžarske, kamor se potem najpogosteje namenijo po prečkanju Hrvaške, medtem poročajo o zmanjšanju števila beguncev, ki vstopijo v državo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

BEOGRAD, BUDIMPEŠTA > V srbskem mestu Dimitrovgrad na meji z Bolgariji po novem dnevno registrirajo približno 200 migrantov, v mestu Bosilegrad prav tako na meji z Bolgarijo pa še dodatnih 100.

Velika večina jih kljub temu v Srbijo še vedno prispe iz Makedonije. V sredo jih je po podatkih notranjega ministrstva mejo med državama prečkalo približno 4000, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pot do Makedonije jih vodi prek Grčije - mejo med državama je v zadnjih 24 urah prestopilo nekaj manj kot 2000 migrantov -, nadaljujejo pa jo prek Srbije in Hrvaške pretežno proti Madžarski.

Iz te države danes poročajo o manjšem zmanjšanju števila beguncev, ki prispejo v državo. V sredo jih je prispelo nekaj več kot 4200, velika večina iz Hrvaške. Številka je bistveno manjša kot v začetku septembra, ko jih je na Madžarsko v enem samem dnevu prispelo več kot 10.000.

Sredi septembra je Madžarska sprejela novo zakonodajo, po kateri se nezakonit prehod meje kaznuje z zaporno kaznijo. Doslej so kazenski postopek sprožili proti 351 osebam, pri čemer gre v veliki večini za migrante, ki v državo vstopijo iz Srbije.

STA


Najbolj brano