Beguncem razdelili 300 obrokov zdrave hrane (foto)

Pod oboki v zapuščenih traktih silosa pri glavni avtobusni postaji v Trstu že dalj časa prebiva približno 300 prosilcev za azil, ki prihajajo iz Pakistana, Afganistana in Bangladeša. Člani Društva UP Jesenice in Humanitarnega društva Hrana za življenje so jim razdelili sveže pripravljeno in zdravo hrano, vodo, oblačila in kozmetiko.

Člani Društva UP Jesenice in Humanitarnega društva Hrana 
za življenje so beguncem v Trstu razdelili 300 obrokov  zdrave 
hrane. Foto: Društvo Up Jesenice
Člani Društva UP Jesenice in Humanitarnega društva Hrana za življenje so beguncem v Trstu razdelili 300 obrokov zdrave hrane. Foto: Društvo Up Jesenice

TRST > Nekdanji silos je v preteklosti že služil kot zavetišče za begunce, tudi istrskim po drugi svetovni vojni. Proti koncu lanskega leta so se vanj že nekajkrat zatekli prosilci za azil. V silosu ni elektrike, vode, sanitarij, oken in vrat. Gre za zapuščen objekt, ki so si ga prosilci za azil uredili kot začasno bivališče.

Povsod so ostanki gradbenega materiala, kartonaste škatle, med vsem tem pa so začasne “barake” iz kartona, rjuh, brisač ali plastičnih mrež in drugega materiala. Ali pa kar ležišča, kjer so na kartonastih podlagah odeje oziroma spalne vreče.

Člani društev so beguncem prinesli njihovo tradicionalno hrano, ki je vsebovala riž ter omako iz zelenjave, paradižnika in čičerike, pa tudi halvo - sladico iz pšeničnega zdroba, banan in sliv. V znak gostoljubja so jim begunci ponudili čaj.

O stanju beguncev v Trstu, kjer je trenutno približno 1300 beguncev, in nadaljnjem sodelovanju so se pogovarjali z direktorico Caritas Trieste Angelo Gulliani. Obljubili so dodatno pomoč, ki bo ublažila begunsko problematiko, s katero se soočajo v Trstu, so sporočili iz Društva UP Jesenice.

Spletno uredništvo


Najbolj brano