Begunce odpeljali z brega Soče

Zaradi naraščanja reke Soče so včeraj posredovali prostovoljci, policisti, karabinjerji, gasilci in civilna zaščita, ki so več kot 60 prosilcev za azil, ki so bivali na bregu reke Soče, odpeljali v center za priseljence v Gradišču, poroča Primorski dnevnik.

Zaradi naraščanja reke Soče so  prostovoljci, policisti, karabinjerji, gasilci in civilna zaščita več kot 60 prosilcev za azil, 
ki so bivali na bregu reke Soče, odpeljali v center za 
priseljence v Gradišču. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Zaradi naraščanja reke Soče so prostovoljci, policisti, karabinjerji, gasilci in civilna zaščita več kot 60 prosilcev za azil, ki so bivali na bregu reke Soče, odpeljali v center za priseljence v Gradišču. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

GORICA > Več kot 60 prosilcev za azil, ki so kljub deževnemu vremenu vztrajali v zasilnih zatočiščih na soškem bregu, so policisti, karabinjerji, gasilci, civilna zaščita in prostovoljci šli opozorit, da se vodostaj reke Soče nevarno dviga in da morajo proč. Ko so reševalci prišli do brega, je bil del zavetišč že pod vodo. Begunce so pospremili do sejemskega razstavišča. Z avtobusi so jih odpeljali v Gradišče v sprejemni center Cara.

Center je zdaj povsem poln. Približno 40 beguncev je streho nad glavo dobilo v župnišču pri Madonini. “To spet ni rešitev,” trdi Ilaria Cecot iz goriške province.“Že jutri bo v Gorico prišlo novih pet migrantov in tako vsak naslednji dan. Čez tri tedne bomo znova imeli sto prosilcev za azil brez strehe nad glavo,” je dejala za Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano