Begunce na Madžarskem z avtoceste prepeljali nazaj v zbirni center

Več sto beguncev, ki so v ponedeljek blizu srbske meje prebili policijsko zaporo in se po avtocesti odpravili peš proti Budimpešti, je policija pozno zvečer z avtobusi prepeljala nazaj v azilni center pri mejnem prehodu Röszke.

Na Madžarsko je letos vstopilo približno 167.000 migrantov, 
pri čemer jih je večina prečkala mejo prav na območju 
Röszkeja.
Na Madžarsko je letos vstopilo približno 167.000 migrantov, pri čemer jih je večina prečkala mejo prav na območju Röszkeja. 

BUDIMPEŠTA > V ponedeljek zvečer je približno tisoč beguncev zapustilo begunski center Röszke. Policija je zaradi varnostnih razlogov zaprla avtocesto, po kateri so se odpravili proti madžarski prestolnici.

Skupina približno 200 je prehodila približno 15 kilometrov po avtocesti, ko so jih policijski pogajalci prepričali, da se vkrcajo na avtobuse, ki so prišli ponje, in se vrnejo v bližnji center za registracijo prosilcev za azil.

Madžarska policija je begunce prek prevajalca obvestila, da z zavračanjem registracije in odhodom iz zbirnega centra zagrešijo kaznivo dejanje, ki ima lahko za posledico tudi izgon iz države, poročanje televizije Hir.TV povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Röszke leži ne meji med Madžarsko in Srbijo. Tam je madžarska policija vzpostavila sprejemni center, ki je obdan s štiri metre visoko ograjo in bodečo žico.

Zaradi nezadovoljstva z razmerami - večurnega čakanja na registracijo na prostem in spanja več sto ljudi prav tako prostem - je več sto beguncev v ponedeljek zvečer prebilo policijsko zaporo in zapustilo center.

Na Madžarsko je letos vstopilo približno 167.000 migrantov, pri čemer jih je večina prečkala mejo prav na območju Röszkeja, piše francoska tiskovna agencija AFP.

STA


Najbolj brano