Bavarski premier: Nemčija naj sprejme največ 200.000 prosilcev za azil na leto

Nemčija ima zmogljivosti za največ 200.000 prosilcev za azil na leto, je danes zatrdil bavarski premier in predsednik Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer. Nemčija je sicer samo lani sprejela čez milijon prosilcev za azil, CSU pa se močno zavzema za postavitev zgornje meje števila prosilcev za azil, ki jih Nemčija lahko sprejme.

Nemčija ima zmogljivosti za največ 200.000 prosilcev za azil 
na leto, je danes zatrdil bavarski premier in predsednik 
Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer. Foto: STA
Nemčija ima zmogljivosti za največ 200.000 prosilcev za azil na leto, je danes zatrdil bavarski premier in predsednik Krščansko-socialne unije (CSU) Horst Seehofer. Foto: STA

BERLIN > “Nemčiji prihod od 100.000 do 200.000 prosilcev za azil in beguncev pred vojno na leto ne bi predstavljal nobenega problema,” je za časnik Bild povedal Horst Seehofer, vodja CSU, sestrske stranke na zvezni ravni vladajoče Krščansko-demokratske unije (CDU) kanclerke Angele Merkel.

“Omejevanje števila migrantov mora biti glavni cilj v letu 2016,” je Seehofer dejal pred letnim kongresom CSU, ki bo ta teden in se ga bosta udeležila tudi Merklova in britanski premier David Cameron.

Po njegovih besedah je 200.000 migrantov na leto premagljiva številka, ki bi tudi omogočala ustrezno integracijo. “Vse, kar je čez, je zame prekomerno,” je pripomnil šef CSU in opozoril pred prihodom 1,5 milijona migrantov v Nemčijo v letošnjem letu, če ne bo ukrepov za zajezitev migrantskega vala.

Merklova doslej ni želela postaviti zgornje meje glede sprejema migrantov. V Nemčijo je lani prišlo skoraj 1,1 milijona prosilcev za azil, kar je približno petkrat več kot leto prej.

STA


Najbolj brano