Bavarci Merklovi poslali avtobus z begunci

Iz manjšega bavarskega mesta Landshut so nemški kanclerki Angeli Merkel poslali avtobus z 31 sirskimi begunci. To naj bi bil protest zaradi njene politike odprtih vrat do beguncev in migrantov, zaradi česar je Bavarska praktično preplavljena. A avtobus z begunci se danes že vrača nazaj v to južno nemško deželo.

Iz manjšega bavarskega mesta Landshut so nemški kanclerki 
Angeli Merkel poslali avtobus z 31 sirskimi begunci, kar naj bi 
bil protest zaradi njene politike odprtih vrat do beguncev in 
migrantov, zaradi česar je Bavarska praktično preplavljena.
Iz manjšega bavarskega mesta Landshut so nemški kanclerki Angeli Merkel poslali avtobus z 31 sirskimi begunci, kar naj bi bil protest zaradi njene politike odprtih vrat do beguncev in migrantov, zaradi česar je Bavarska praktično preplavljena. 

MÜNCHEN > Akcijo je izvedel lokalni politik Peter Dreier, ki je v četrtek v Berlin poslal avtobus z 31 sirskimi begunci, starimi med 21 in 45 let. Kot je dejal, je to pravzaprav “dejanje iz obupa”.

“Čas je, da se postavi zgornja meja sprejemanja beguncev,” je izjavil in dejal, da je 1,1 milijona beguncev, kolikor jih je Nemčija sprejela lani, dovolj.

“Poskušamo, da bi se ti ljudje integrirali. Vendar pa to ne bo uspelo, če bomo letos dobili nov val milijona ljudi ali pa še več,” je še dejal.

Šlo je za begunce, ki čakajo na odločitev glede njihovih prošenj za azil, vendar jim je vmes že potekla pravica do namestitve, ki jim jo zagotavlja nemška zvezna vlada. Zato bi jim morale namestitev priskrbeti lokalne oblasti, kar pa je, kot je povedal Dreier, praktično nemogoče.

Avtobus se danes že vrača, praktično z vsemi potniki, ki so iz Landshuta odpotovali 550 kilometrov daleč proti Berlinu. V prestolnici bo ostal le eden, še eden pa namerava nadaljevati pot proti Bremnu na severu Nemčije.

STA


Najbolj brano