Avtorica Melaniinega govora ponudila odstop, Trump ga ni sprejel

Meredith McIver, ki je napisala govor Melanii Trump, soprogi predsedniškega kandidata ameriških republikancev Donalda Trumpa, za katerega se je izkazalo, da je delno prepisan iz govora sedanje prve dame Michelle Obama iz leta 2008, se je danes opravičila. McIverja je ponudila odstop, a ga Donald Trump ni sprejel.

Donald Trump s soprogo Melanio Trump Foto: Mario Anzuoni
Donald Trump s soprogo Melanio Trump Foto: Mario Anzuoni

CLEVELAND > Kot je pojasnila McIverjeva, je Melania vedno imela rada soprogo sedanjega demokratskega predsednika Baracka Obama in ji je sama prebrala nekaj odlokov iz govora prve dame, kot vzgled, kaj hoče povedati na republikanski konvenciji.

"To sem si zapisala in kasneje nekaj fraz vključila v osnutek, ki je nato postal končna verzija govora. Nisem pregledala govorov gospe Obame. To je bila moja napaka in grozno se počutim zaradi zmede, ki sem jo povzročila. Nič hudega nisem mislila," je avtorica Melaniinega govora zapisala v sporočilu za javnost, ki ga je objavila Trumpova volilna kampanja.

McIverjeva je zaradi tega tudi ponudila odstop, a ga Trump ni sprejel. Avtorica govora je sicer zaposlena v Trumpovem koncernu Trump Organization.

"Osebno občudujem način, kako se je Trump spopadel s to zadevo in hvaležna sem za njegovo razumevanje," je še zapisala McIverjeva.

Govor nekdanje manekenke iz Slovenije na republikanski konvenciji je v ponedeljek zvečer prek televizije gledalo več milijonov gledalcev. V njenem govoru sta bila dva cela odstavka iz govora sedanje prve dame, ki ga je ta imela leta 2008 na konvenciji v Denverju, kjer so demokrati potrdili njenega soproga za predsedniškega kandidata demokratske stranke.

STA


Najbolj brano