Avstrija vpeljuje poostren nadzor tudi na meji s Slovenijo

V Avstriji bodo po uvedbi nadzora na treh mejnih prehodih na Gradiščanskem postopoma vpeljali nadzor še na nekaterih drugih prehodih. Med njimi je tudi mejni prehod Bonisdorf, ki meji s Slovenijo in je blizu slovenskih krajev Kuzma in Sotina. Avstrija se je odločila tudi za vpoklic vojakov, ki bodo deležni posebnega izobraževanja.

Avstrijska policija bo usposabljala vojsko. Foto: Wikipedia
Avstrijska policija bo usposabljala vojsko. Foto: Wikipedia

DUNAJ > Dokler bo ukrep o poostrenem nadzoru meje zaradi navala beguncev v Evropo v veljavi, bodo dodatno preverjali vozila, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA napovedal tiskovni predstavnik zvezne policije. Obenem je razkril nova imena mejnih prehodov, kjer bodo uvedli nadzor.

Na treh mejnih prehodih na Gradiščanskem, Nickelsdorf, Deutschkreuz in Schachendorf, ukrep velja že od 7. ure zjutraj. Poostren nadzor meje bodo postopoma uvedli tudi na gradiščanskih mejnih prehodih v Kittsee/Gijeca, Pamhagen, Klingenbach/Klimpuh, Rattersdorf/Ratištrof in Bonisdorf. Nadzor uvajajo tudi v zvezni deželi Spodnja Avstrija, in sicer v kraju Heiligenkreuz.

Informacija o uvedbi mejnega nadzora v Avstriji se je med begunci že razširila, ocenjuje APA. V noči na sredo se je v Nicklesdorfu zbralo le nekaj ljudi. Policija in Rdeči križ ocenjujeta, da gre za manj kot 100 ljudi. Tudi zavetišča so bila v sredo popoldne komajda zasedena.

Medtem je začela delovati tudi avstrijska vojska. V noči na sredo so na Gradiščanskem vpoklicali prve enote vojakov. Ob 11. uri bo potekalo v mestu Železno na Gradiščanskem prvo usposabljanje vojakov s strani policije, je pojasnil vojaški poveljnik na Gradiščanskem. Skupaj naj bi bilo po podatkih vojaškega poveljnika vpoklicanih okoli 365 vojakov, navaja APA.

STA


Najbolj brano