Asad prepričan v rusko podporo njegovemu režimu

Sirski predsednik Bašar al Asad je prepričan, da bo Rusija še naprej podpirala njegov režim. V pogovoru za televizijo Al Manar je tudi dejal, da je prisotnost borcev šiitskega gibanja Hezbolah, ki podpirajo njegove sile, v Siriji legitimna.

Sirski predsednik Bašar al Asad je prepričan, da bo Rusija še 
naprej podpirala njegov režim. V pogovoru za televizijo Al 
Manar je tudi dejal, da je prisotnost borcev šiitskega gibanja 
Hezbolah, ki podpirajo njegove sile, v Siriji legitimna. Foto: Wikipedia
Sirski predsednik Bašar al Asad je prepričan, da bo Rusija še naprej podpirala njegov režim. V pogovoru za televizijo Al Manar je tudi dejal, da je prisotnost borcev šiitskega gibanja Hezbolah, ki podpirajo njegove sile, v Siriji legitimna. Foto: Wikipedia

BEJRUT > Vplivno libanonsko šiitsko gibanje je skupaj z Rusijo in Iranom glavni zaveznik Bašarja al Asada od izbruha sirskega konflikta marca 2011, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

“Imamo močno zaupanje v Ruse, saj so dokazali skozi to krizo, v štirih letih, da so iskreni in transparentni v odnosu do nas,” je dejal Asad za Hezbolahovo televizijo.

Asad je za Rusijo dejal, da je “načelna”, medtem ko “ZDA zapuščajo svoje zaveznike, svoje prijatelje”.

“To se nikoli ni zgodilo v primeru ruske politike, ne v času Sovjetske zveze ne v času Rusije. Rusija ni nikoli dejala, da podpira predsednika 'tega in tega', nato pa se je odločila, da ga ne podpira več,” je pojasnil Asad.

Tudi Iran po njegovih besedah ostaja trden zaveznik sirskega režima. Prepričan je, da bo nedavni jedrski dogovor med Iranom in svetovnimi silami okrepil vlogo islamske republike v mednarodni skupnosti, to pa bo koristilo tudi Siriji.

“Moč Irana je moč Sirije in zmaga za Sirijo je zmaga za Iran,” je zatrdil. “Smo na isti osi, osi odpora,” je dodal sirski predsednik.

STA


Najbolj brano