Argentinskega tožilca, ki je obtožil vlado prikrivanja, našli mrtvega

Argentinskega tožilca, ki je vlado Argentine pred dnevi obtožil, da je poskušala prikriti okoliščine najhujšega terorističnega napada na argentinskih tleh leta 1994, so našli mrtvega v njegovem stanovanju, danes poročajo argentinski mediji. Uraden vzrok smrti Alberta Nismana za zdaj še ni znan.

 V   bombnem napadu na judovski center v Buenos Airesu leta 1994 je bilo ubitih 85 ljudi, 300 pa jih je bilo ranjenih. Foto: Wikipedia
V bombnem napadu na judovski center v Buenos Airesu leta 1994 je bilo ubitih 85 ljudi, 300 pa jih je bilo ranjenih. Foto: Wikipedia

BUENOS AIRES > Albert Nisman je prejšnjo sredo obtožil argentinsko predsednico Cristino Kirchner in zunanjega ministra Hectorja Timermana, da skušata prikriti resnico v primeru bombnega napada na judovski center v Buenos Airesu leta 1994, ko je bilo ubitih 85 ljudi, 300 pa jih je bilo ranjenih.

Očital jima je, da sta želela prikriti dogovor z Iranom, ki naj bi stal za krvavim napadom. Po njegovih trditvah naj bi se v zameno za iransko nafto odpovedala pregonu Irancev, ki naj bi organizirali napad.

Vlada je obtožbe označila za “trapaste”. Nisman bi moral danes v argentinskem parlamentu za zaprtimi vrati sodelovati na seji na temo njegovih očitkov. A po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki se sklicuje na lokalne medije, so Nismana malo pred polnočjo po lokalnem času našli mrtvega v njegovi kopalnici. Domnevno naj bi storil samomor s strelnim orožjem.

STA


Najbolj brano