Ameriški tožilci bodo na Balkanu lovili džihadiste

ZDA bodo približno 70 tožilcev napotile v Albanijo, BiH, na Hrvaško, Kosovo in v Srbijo, pa tudi v severno Afriko in na Bližnji vzhod. Tam bodo pomagali izslediti osebe, ki se vračajo iz bojev v Siriji, je v četrtek sporočil ameriški generalni tožilec Eric Holder.

ZDA bodo približno  70 tožilcev  napotile v Albanijo, BiH, na Hrvaško, Kosovo in v Srbijo, pa tudi v severno Afriko in na Bližnji vzhod. Tam bodo pomagali izslediti osebe, ki se vračajo iz bojev v Siriji. Foto: Mohammed Salem
ZDA bodo približno 70 tožilcev napotile v Albanijo, BiH, na Hrvaško, Kosovo in v Srbijo, pa tudi v severno Afriko in na Bližnji vzhod. Tam bodo pomagali izslediti osebe, ki se vračajo iz bojev v Siriji. Foto: Mohammed Salem

WASHINGTON > Washington je večkrat izrazil zaskrbljenost zaradi islamskih skrajnežev, ki se vračajo iz Sirije in bi lahko izkoristili svoje zahodne potne liste za napade v ZDA in njenih zaveznicah.

Tožilci in drugi visoki predstavniki organov pregona bodo napoteni v ključne regije, je sporočil Eric Holden po srečanju s predstavniki evropskih držav v Washingtonu. “To osebje bo zagotovilo odločilno pomoč našim zaveznikom, da bi jim pomagali preganjati tiste, ki se vrnejo iz sirske regije z namenom, da bi zagrešili teroristična dejanja,” je dodal.

Sodelovanje po njegovih navedbah vključuje izmenjavo informacij, preiskave in pregon ter preprečevanje nasilnega ekstremizma.

STA


Najbolj brano