Ameriška letala odvrgla orožje za Kurde na severu Sirije

Ameriška vojska je sporočila, da je odvrgla prvo pošiljko orožja Kurdom, ki se na severu Sirije borijo proti skrajnežem Islamske države. Transportna letala C-130 so v bližini obleganega mesta Kobane odvrgla orožje, strelivo in medicinsko opremo, ki so jih zagotovile kurdske oblasti v Iraku.

Ameriška vojska je  je odvrgla prvo pošiljko orožja Kurdom, ki se na severu Sirije borijo proti skrajnežem Islamske države Foto: Wikipedia
Ameriška vojska je je odvrgla prvo pošiljko orožja Kurdom, ki se na severu Sirije borijo proti skrajnežem Islamske države Foto: Wikipedia

WASHINGTON > Iz centralnega poveljstva ameriške vojske v Tampi na Floridi so sporočili, da gre za prispevek k obrambi mesta, ki ga je že od sredine septembra oblegajo borci Islamske države.

Turčija nasprotuje ameriški dobavi orožja Kurdom v Siriji, saj so po mnenju Ankare povezani s kurdskimi separatisti v Turčiji.

ZDA so nadaljevale tudi zračne napade na položaje Islamske vojske v mestu Kobane in njegovi okolici. Zračni napadi in prizadevanja Kurdov za obrambo mesta so upočasnili napredovanje skrajnežev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

STA


Najbolj brano