Američanom orožje zdaj na voljo tudi preko tv-prodaje

Američanom bo z januarjem na voljo 24-urni televizijski program GunTV, na katerem bodo lahko iz udobja domačega fotelja kupili vse vrste strelnega orožja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Američani bodo lahko po novem nakupovali orožje kar iz 
domačega fotelja.  Foto: Pu Postojna
Američani bodo lahko po novem nakupovali orožje kar iz domačega fotelja.  Foto: Pu Postojna

NEW YORK > Po sredinem pokolu v Kaliforniji, ki je terjal 14 smrtnih žrtev in je bil eden mnogih v ZDA v zadnjih letih, je danes organizacija Social Responsibility Network, ki skrbi za izobraževanje in informacije o varnem ravnanju s strelnim orožjem in njegovi prodaji, napovedala nov program, ki bo na voljo 34 milijonom naročnikov satelitske televizije.

Program bo ponujal najširši izbor strelnega orožja na svetu in bo deloval kot vsak drug nakupovalni program. Prikazoval bo različne vrste orožja, ki jih bo možno naročiti po telefonu ali preko spleta. “Spojil bo tradicionalno nakupovanje iz domačega fotelja z družbeno odgovornostjo, ki jo s sabo prinaša nošnja orožja,” sporoča promocijska spletna stran.

Soustanoviteljica GunTV Valerie Castle je izjavila, da bo program poskušal zadostiti trenutnemu povpraševanju, hkrati pa bo ponujal dodatne informacije in izobraževanje o orožju. “Ne bi rekla, da bo program na ulice prinesel več orožja,” je dodala.

Kupcem pa orožje ne bo dostavljeno na dom kot pri navadnih nakupih. Po naročilu bo blago poslano lokalnemu prodajalcu orožja, kjer bodo najprej preverili ozadje kupca, ki bo moral izpolniti vse potrebne formularje, preden bo lahko odnesel orožje domov.

Pogodbo z GunTV je že podpisal eden izmed največjih in najstarejših prodajalcev orožja v ZDA Sports South.

STA


Najbolj brano