Alžirsko letalo po vsej verjetnosti strmoglavilo

Letalo alžirske letalske družbe Air Algerie, ki je danes izginilo nad ozemljem Malija, je po vsej verjetnosti strmoglavilo, a za zdaj še ni sledi za njim, je povedal francoski zunanji minister Laurent Fabius. Ob tem je razkril, da je bilo na letalu, ki je bilo na poti iz Burkine Faso v Alžirijo, 51 Francozov. Skupno naj bi na letalu bilo 116 ljudi.

Fotografija je simbolična Foto: Toby Melville
Fotografija je simbolična Foto: Toby Melville

PARIZ > "Kljub intenzivnemu iskanju za zdaj še ni sledi za letalom. Letalo je najverjetneje strmoglavilo. Iskanje je trenutno sedaj osredotočeno na obsežen predel malijskega ozemlja na območju regije Gao," je povedal Fabius. Stik s pogrešanim letalom alžirske letalske družbe Air Algerie se je izgubil nad severom Malija.

Fabius je dodal, da je bilo po navedbah oblasti v Burkini Faso 51 francoskih državljanov, na letalu pa so bili poleg šestčlanske španske posadke še potniki iz 14 drugih držav.

Sever Malija so leta 2012 za več mesecev obvladovale skrajne islamistične skupine, območje pa je še vedno nemirno, kljub temu, da so islamiste z ofenzivo pod vodstvom Francije odgnali.

STA


Najbolj brano