Aktivisti beguncem delijo zemljevide z alternativnimi potmi

Potem ko je Madžarska za begunce zaprla svoje meje, so se na grško-makedonski meji zbrali aktivisti, ki beguncem delijo zemljevide z alternativnimi potmi, poročajo srbski in hrvaški mediji. Zemljevid facebook skupine “Izognite se Madžarski - migracijske novice” prikazuje pot v EU, ki prek Srbije poteka preko Hrvaške in naprej v Slovenijo.

Potem ko je Madžarska za begunce zaprla svoje meje, so se 
na grško-makedonski meji zbrali aktivisti, ki beguncem delijo 
zemljevide z alternativnimi potmi, poročajo srbski in hrvaški 
mediji.
Potem ko je Madžarska za begunce zaprla svoje meje, so se na grško-makedonski meji zbrali aktivisti, ki beguncem delijo zemljevide z alternativnimi potmi, poročajo srbski in hrvaški mediji. 

ZAGREB > Po poročanju nekaterih slovenskih medijev naj bi podobne letake delili tudi na madžarsko-srbski meji.

Tiskovna predstavnica Visokega komisariata ZN za begunce UNHCR Melissa Fleming je danes v Ženevi dejala, da bi begunci, ki želijo dobiti azil v EU, lahko poiskali novo smer poti, potem ko je Madžarska popolnoma onemogočila vstop na njeno ozemlje, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani. Ni želela povedati, katere so možne poti za begunce.

Kot dodaja časnik, je Flemingova povedala, da je UNHCR v stiku z različnimi državami glede begunske krize in da so pripravljeni z njimi sodelovati in jim pomagati v kar največji meri. Ocenila je, da bo v teh državah lahko tako težko, kot je v Makedoniji in Grčiji.

Sicer pa je že v ponedeljek vodja hrvaške mejne policije Zlatko Sokolar dejal, da obstaja po zaprtju madžarske meje realna možnost, da pridejo begunci na Hrvaško.

Tudi hrvaški notranji minister Ranko Ostojić je po današnji seji hrvaške vlade novinarjem povedal, da je logično zastaviti vprašanje o prihodu beguncev na Hrvaško, potem ko je Madžarska postavila ograjo na mejo s Srbijo. Dodal je, da ima Hrvaška pripravljen načrt za izredne razmere v primeru množičnega prihoda beguncev, a o podrobnostih ni želel govoriti.

STA


Najbolj brano