Air France: Bomba na letalu iz Mauritiusa je bila lažna

Grožnja z bombo na letalu boeing 777 družbe Air France, ki je bilo na poti iz Mauritiusa v Pariz, je bila lažna, je danes v Parizu sporočil prvi mož Air Franca Frederic Gagey. Prve preiskave paketa, ki so ga našli na stranišču letala in zaradi katerega so se odločili za zasilni pristanek v Keniji, kažejo, da je šlo za lažno bombo brez eksploziva.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PARIZ > Glede na dosedanje ugotovitve naj bi šlo za lažno bombo, ki je bila sestavljena iz kartona in papirja, je pa imel paket na sebi “uro”, kar je spominjalo na časovni mehanizem.

“Počakali bomo na nadaljnje preiskave,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še povedal Frederic Gagey na novinarski konferenci v Parizu. Francoske oblasti so zaradi terorističnih napadov v Parizu 13. novembra v visoki stopnji pripravljenosti.

Letalo s 459 potniki in 14 člani posadke je poletelo iz Mauritiusa ob 21. uri po lokalnem času (ob 18. uri po srednjeevropskem) in naj bi v Parizu pristalo davi ob 5.50. A ko so sredi noči v stranišču letala našli sumljiv paket, so okoli 22.30 po srednjeevropskem času pristali v Mombasi v Keniji. Vse potnike so uspešno evakuirali.

Kenijske oblasti so nato sporočile, da so bombni strokovnjaki odstranili sumljivi paket, ga odpeljali na varno lokacijo in razstrelili. Pri tem so z letališča v Mombasi dodali, da je bil paket “bomba”.

Kenijski notranji minister Joseph Nkaissery je sporočil tudi, da zaslišujejo več potnikov. Natančnejše številke ni povedal. Pred tem so poročali o tem, da naj bi kenijske oblasti prijele dva potnika.

STA


Najbolj brano