Abdeslam obtožen zaradi terorističnih napadov v Parizu

Glavni osumljenec za teroristične napade v Parizu Salah Abdeslam je bil danes obtožen umora, sodelovanja v teroristični skupini ter posedovanja orožja in razstreliva, je sporočil njegov odvetnik Frank Berton. Kot je dodal, bo imel Abdeslam 20. maja še eno zaslišanje v zvezi z njegovo vlogo v napadih 13. novembra lani.

 Glavni osumljenec za teroristične napade v Parizu Salah 
Abdeslam je bil danes obtožen umora, sodelovanja v teroristični skupini ter posedovanja orožja in razstreliva.
Glavni osumljenec za teroristične napade v Parizu Salah Abdeslam je bil danes obtožen umora, sodelovanja v teroristični skupini ter posedovanja orožja in razstreliva. 

PARIZ > Belgija je danes Salaha Abdeslama izročila Franciji. Priprli so ga v strogo varovan center za pridržanje v bližini Pariza.

Po domnevah preiskovalcev je Abdeslam zadnji preživeli član teroristične celice, ki je v francoski prestolnici 13. novembra lani v usklajenih napadih pobila 130 ljudi. Abdeslam je belgijskim oblastem priznal, da je bil 13. novembra lani v Parizu, kjer se je nameraval razstreliti pri stadionu Stade de France, a si je premislil.

Po pariških napadih je Abdeslamu uspelo pobegniti v Belgijo, pred roko pravice pa se je skrival kar štiri mesece. Nato so ga sredi marca v policijski akciji v bruseljski četrti Molenbeek le uspeli aretirati.

STA


Najbolj brano