6000 ljudi na tradicionalni prvomajski povorki v Trstu

Na tradicionalni prvomajski povorki v Trstu se je po oceni organizatorjev iz vrst sindikalne zveze CGIL, UIL in CISL zbralo približno 6000 ljudi, skupno na različnih prireditvah v deželi Furlaniji julijski krajini pa približno 10.000, poroča Primorski dnevnik.

 Foto: Petra Božič
Foto: Petra Božič

TRST > Začetek sprevoda je bil pri Sv. Jakobu, konec pa na Velikem trgu, kjer sta spregovorila državni tajnik UIL Paola Carcassi in Renato Kneipp za CGIL.

Jugoslovanske zastave na včerajšnji prvomajski povorki po tržaških mestnih ulicah pa so razjezile marsikoga na desnici, dodaja Primorski dnevnik. Rajonski svetnik gibanja L’Altra Trieste Francesco Clun je na facebooku ustvaril skupino Basta nostalgici titini per il primo maggio (Dovolj s Titovimi nostalgiki za prvi maj). Cluna in somišljenike je najbolj razjezilo to, da so jugoslovanske zastave plapolale tudi na Velikem trgu, “ne da bi se kdo od prirediteljev sprevoda od tega odločno in javno ogradil.”. To bi morala v prvi vrsti narediti CGIL, menijo v sindikalni zvezi UGL. Njen krajevni tajnik Matteo Cernigoi meni da, “jugoslovanska zastava nikakor ne sodi na delavski praznik, tudi zato, ker za mnoge Tržačanke in Tržačane predstavlja simbol smrti in trpljenja,” še dodaja časnik.

NR


Najbolj brano