19-letnik, ki je ubil dečka, in se snemal, se je predal policiji

Nemška policija je tri dni iskala morilca devetletnega fanta, ki je bil z nožem večkrat zaboden v kraju Herne na zahodu Nemčije. Domnevni storilec 19-letni Marcel H., ki se je s svojim dejanjem celo hvalil na temnem spletu, se je v četrtek zvečer predal policiji. Kmalu po aretaciji je policija našla še eno truplo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

ESSEN > Policija je v ponedeljek v kleti vrstne hiše v Herneju našla truplo devetletnega fanta, ko je uporabnik t. i. darkneta zasledil fotografije grozljivega dejanja in o tem obvestil policijo. Na fotografijah je bilo med drugim videti tudi s krvjo umazanega 19-letnika, ki je stoji poleg umorjenega dečka.

Marcel H. se je po dnevih iskanja v četrtek zvečer sam predal policiji. V Herneju je odšel v okrepčevalnico in dejal, da je "oseba, ki jo iščejo. Prosim, pokličite policijo".

Po aretaciji je Marcel H. obvestil policijo o požaru v bližnji stavbi, kjer je policija našla truplo moškega. Vzrok požara niti identiteta moškega še nista znana.

Policija je sporočila, da je osumljeni na temnem spletu sprva objavil fotografije sebe in umorjenega dečka. Fotografije pa so začele krožiti tudi drugod. Od ponedeljka je policija prejela približno 1400 namigov iz vse Nemčije, osumljenega pa so iskali na širšem območju Porurja.

Odvetnik družine dečka je sporočil, da je Marcel H. zvabil dečka v svojo klet pod pretvezo, da potrebuje pomoč pri držanju lestve, kar je slišal brat umorjenega.

Motiv umora še ni znan, vendar je policija med iskalno akcijo osumljenega ocenila kot zelo nevarnega. Med drugim so preiskovalci prejeli tudi digitalni zvočni posnetek, v katerem naj bi Marcel H. hladno in brez čustev govoril o dejanju, ocenjuje policija.

Marcel H. naj bi se na anonimnem forumu pogovarjal tudi o drugih kaznivih dejanjih, del pogovora anonimnega uporabnika o tem, kako se je boril s "120 kilogramsko zverjo", je policija objavila. Pred tem se je uporabnik predstavil kot morilec otroka.

STA


Najbolj brano