V Izraelu se pogovarjajo o prekinitvi napadov

Izraelski varnostni kabinet se danes posvetuje o predlogu ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja, da bi prekinili napade na območju Gaze. Po navedbah izraelskega radia naj bi izraelsko vodstvo potrdilo Kerryjev predlog, če ga bo sprejel Hamas.

Število mrtvih v izraelskem obstreljevanju Gaze je preseglo številko 800 Foto: STA
Število mrtvih v izraelskem obstreljevanju Gaze je preseglo številko 800 Foto: STA

TEL AVIV, GAZA> Število mrtvih v izraelskem obstreljevanju Gaze je sicer preseglo številko 800.

Radio je še poročal, da predlog Johna Kerrya predvideva najprej prekinitev ognja za nekaj dni. V tem času naj bi izraelska vojska uničila predore na palestinskem območju, ki naj bi jih Hamas uporabljal v teroristične namene. Hkrati bi se Hamas z Egiptom pogajal o olajšavah za palestinska območja.

Število mrtvih v izraelskem obstreljevanju Gaze je sicer danes preseglo številko 800. Na jugu Gaze sta danes v letalskem napadu izraelske vojske na hišo umrli dve ženski. Hkrati sta ranam podlegli še dve osebi.

Izraelsko letalsko je danes po palestinskih navedbah na jugu Gaze tudi uničilo hišo enega od vodilnih mož Hamasa Salaha Bardavila. V napadu južno od Han Junisa ni bilo žrtev. V drugem napadu na jugu Gaze pa sta umrla eden od vodilnih mož skrajnega Islamskega džihada, 45-letni Salah Abu Hasanin, in njegov 15-letni sin. Od začetka izraelske ofenzive 8. julija je umrlo najmanj 810 Palestincev.

Palestinsko raketiranje Izraela z območja Gaze, ki je pod nadzorom Hamasa, pa je doslej zahtevalo tri smrtne žrtve med civilisti - umrli so dva Izraelca in migrant iz Tajske. Padlo je tudi 32 izraelskih vojakov.

STA


Najbolj brano