Iz Trsta do Milana v treh urah

Potovanje z vlakom med Trstom in Benetkami bo od leta 2016 dalje trajalo eno uro, je pred kratkim napovedala predsednica regije Furlanija - Julijska krajina Debora Serracchiani. Do Milana pa naj bi vožnja z vlakom iz Trsta trajala tri ure.

Iz Trsta do Benetk z vlakom v eni uri, do Milana v treh urah. Tako naj bi bilo od leta 2016 dalje. Foto: Ilona Dolenc
Iz Trsta do Benetk z vlakom v eni uri, do Milana v treh urah. Tako naj bi bilo od leta 2016 dalje. Foto: Ilona Dolenc

RIM > Italijanska vlada si prizadeva za izboljšanje prometnih povezav med Benetkami in Trstom. Za gradnjo tretjega pasu avtoceste med obema severnoitalijanskima mestoma, katerega vrednost je ocenjena na 1,7 milijarde evrov, namerava nameniti dodaten denar.

Gradnja tretjega pasu na avtocesti Benetke-Trst je del obsežnega programa vlade Mattea Renzija, s katerim naj bi financirali velike infrastrukturne projekte in tako vnovič zagnali domače gospodarstvo. Kabinet v Rimu namerava v naslednjih letih za velike infrastrukturne projekte nameniti deset milijard evrov.

Italija pa načrtuje tudi okrepljena vlaganja v železnico, prav tako s ciljem zagona gospodarstva.

Furlanija bo za modernizacijo železniške proge med Benetkami in Milanom namenila 40 milijonov evrov. Po opravljenih obnovitvenih delih bodo lahko vlaki na tej progi dosegali hitrosti do 200 kilometrov na uro, postopoma pa naj bi omogočili vožnjo po njej tudi hitrim vlakom italijanskih državnih železnic Ferrovie dello Stato Italiane frecciarossa.

STA


Najbolj brano