Že drugo evropsko srebro na Kras

Absolvent Višje strokovne šole ŠC Srečka Kosovela Sežana Rok Verstovšek Tanšek je na evropskem prvenstvu v poklicnih spretnostih za mlade EuroSkills na Švedskem postal evropski podprvak v kamnoseških spretnosti.

Veselje po nedeljski srebrni medalji  so delili (z leve): Damjan 
Švara, Rok Verstovšek Tanšek in Jernej Bortolato.  Foto: Arhiv Vsš Sežana
Veselje po nedeljski srebrni medalji so delili (z leve): Damjan Švara, Rok Verstovšek Tanšek in Jernej Bortolato.  Foto: Arhiv Vsš Sežana

GÖTEBORG, SEŽANA > Po prvem srebru, s katerim se je pred dvema letoma okitil kamnosek Leon Mahnič iz Vrhovelj na Krasu, smo Slovenci v nedeljo prejeli še drugo srebrno medaljo. V finalu evropskega prvenstva v poklicnih spretnostih za mlade EuroSkills, ki poteka vsaki dve leti, je v nedeljo v Göteborgu na Švedskem prejel srebrno medaljo v kategoriji kamnoseških spretnosti Rok Verstovšek Tanšek, absolvent Višje strokovne šole Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.

“Poleg srebrne medalje v svoji stroki je Rok prejel tudi posebno priznanje Best of Nation kot najbolje uvrščeni predstavnih slovenske reprezentance v Göteborgu,” je bil ponosen Rokov mentor Damjan Švara, predavatelj na sežanski višji šoli.

Zadovoljstva včeraj ni skrival niti ravnatelj šole Anton Marn: “Gre za izjemen uspeh in demonstracijo strokovnosti naše šole in kamnoseške stroke na Slovenskem ter izraz predanosti vsem plemenitim poklicem s področja oblikovanja in obdelave kamna,” je poudaril.

Na šoli bodo zato jutri opoldne pripravili slavnostni sprejem za evropskega podprvaka in celotno ekipo, ki ga je spremljala na Švedskem. V njej je bil tudi kamnoseški mojster Jernej Bortolato, sicer predsednik sežanske obrtno podjetniške zbornice. Ta je nosilka projekta razvoja kompetenc v kamnoseštvu, ki ga izvaja skupaj s partnerji s Hrvaške in iz Italije.MUZ


Najbolj brano